fredag 18 februari 2011

Fredagsmys med Rachmaninov

Klicka på bilderna för större format!


I dagens samhälle är vi omgivna av ett ständigt surr. I butiker och caféer slår musikterrorn till från skrikiga reklamradiokanaler. På bussen och spårvagnen detta eviga tjat och nonsensprat i mobiltelefonerna.

När huvudet känns tungt och hjärnan kräver vila brukar jag sätta mig i en kyrka för att meditera och lyssna på musik. Nu för tiden kan man så gott som dagligen välja mellan ett antal konserter. Många är dessutom gratis!Idag lyssnade jag på en gratis lunchkonsert i Hagakyrkan i Göteborg. Trio Poseidon, delar ur Sveriges Nationalorkester,  framförde Trio Elegiaque för piano, violin och cello av Sergei Rachmaninov.
Sara Trobäck Hesselink,  Claes Gunnarsson och Per Lundberg bjöd på en underbar musikupplevelse. Kyrkan var fullsatt och efter konserten utbröt bravorop och stående ovationer.

Akustiken i Göteborgs konserthus räknas till en av världens bästa, men jag blev mäkta imponerad av Hagakyrkans akustik  Ett konsertbesök där rekomenderas!

Nästa gratiskonsert med delar ur Göteborgs Symfoniker blir torsdag den 10 mars i kl 12:00 i Tyska kyrkan
 
Brahms klarinettrio kommer att framföras av  Henrik Nordqvist klarinett, Petra Lundin cello & Daniel Lindén piano. Efter konserten serveras sopplunch.

Lördag den 14 maj spelar slagverksensemblen musik av John Cage i Akvarellmuséet i Skärhamn kl 14.00Läs även Vilken soppa! Om sopplunchkonserterna i Tyska Kyrkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar