tisdag 22 februari 2011

Invigning av Mölndals nya kulturhall


Kulturtips inför helgen:

På söndag den 27 februari kl 15:00 invigs Kulturhallen i Kvarnbyn. Lokalen ligger vid Kvarnfallets brusande fors och genom glasskivor i golvet går det att se vattnets färd mot den stillsammare Mölndalsån.

Så länge jag kan minnas har jag drömt om den optimala lokalen för kultur. Här är den, säger Irene Sjöberg Lundin, till vardags kantor i Stensjöns församling, i denna intervju med Göteborgs-Posten.

Carin Hjulström

TV-journalisten och författtaren Carin Hjulström invigningstalar. Det blir vernissage, dans och musik. 

Utställning av måleri, grafik och skulptur av mölndalskonstnären Svenrobert Lundquist, känd för bl.a. Kal å Ada-statyn vid Liseberg. 

Kal å Ada utanför Liseberg

Senare på kvällen klockan 20:00 Invignings-Jazz med Johan Björklund Trio. Trion består av Klas-Henrik Hörngren, piano, Thomas Markusson, kontrabas och Johan Björklund, trummor.

Det blir originalmusik av lågmäld nordisk karaktär. Lika delar jazz, nutida konstmusik och värmländskt vemod skapar en kreativ och fantasifull musik.

Staffan Scheja
Helgen därpå, lördag den 5 mars kl 15:00 är det dags för invigning av flygeln. Staffan Scheja spelar musik av bl. a. Brahms och Beethoven.

Hela programmet för Kulturhallen i Kvarnbyn t o m maj hittar du här.
Leif Ove Andsnes, Nicolas Angelich, Emanuel Ax, Evgeny Kissin, Lang Lang, James Levine, Mikhail Pletnev och Staffan Scheja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar