fredag 18 februari 2011

London snart en gay free zone?


Budskap med krav på gay-fria zoner har spridits i östra London. Bakom de anonyma klistermärkena tros islamistiska fundamentalister dölja sig. 

Det är i områdena Whitechapel, Shoreditch och Poplar som klistermärkena har spridits. Budskapet med uppmaningen om gay-fria zoner och att Allahs straff för homosexualitet är hårt, var tryckt tvärs över en regnbågsflagga.

– Det här är en del av en trend inom islamistiska och fundamentalistiska grupper, som har hbt-personer som måltavlor. Det händer både på universiteten och i bostadsområden. Huvudoffren för de här hatattackerna är hbt-muslimer, säger jämställdhetskämpen Peter Tatchell till brittiska Pinkpaper.

Han berättar också att oron sprider sig bland hbt-muslimer i de berörda områdena.

Själv har jag blivit attackerad av muslimska ungdomar tre gånger, på och omkring Brick Lane. Vid samtliga attacker har angriparna skrikit religiösa budskap. Mina muslimska hbt-vänner som bor i de berörda områdena är nervösa och oroliga. De befarar att de ska bli attackerade och vågar inte visa sin sexualitet öppet.

Händelsen kommer bara en vecka efter att en grupp islamistiska män greps för att ha delat ut broschyrer med budskapet att homosexuella ska straffas med döden. Men det är bara en av många utspel mot gayrörelsen just nu.

Förra veckan kom rapporter om att hot från islamister skickats till gay-studenter på South Bank University. Flera universitet har också gästats av hatpredikanter som stöder mord på hbt-personer, säger Peter Tatchell.

Källor:

Det är för mig helt oacceptabelt att religiösa fundamentalister förnekar hbt-personers rätt att leva och hotar dom med döden.

Dessa hot måste tas på största allvar, annars har du snart ett självmordsattentat på en gayklubb nära dig! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar