tisdag 3 augusti 2010

Trialogue Of Cultures

Det har förflutit så många år av våld, hat och religiös/politisk indoktrinering på båda sidorna i konflikten mellan Israel och palestinierna. Jag tror att enda vägen till en fredlig samexistens i framtiden måste börja med den unga generationen. De äldre är så fyllda av frustrationer och besvikelser, att de har blivit oförmögna att se vägar till en fredlig samexistens för folken i Mellanöstern. Två projekt ägde nyligen rum i Tyskland.

Läs om projektet "Israeli-Palestinian scholarship – Nine windows of opportunity", 
där unga palestinska och israeliska journalister kommer samman "på neutral mark", och förenas i ett dokumentärfilmsprojekt.

Deutsche Welles reportage här nedan visar, hur unga israeler och palestinier närmar sig varandra på ett sommarläger.

Kalla mig gärna för naiv, men projekt som dessa är nödvändiga små steg mot fred. De ultraortodoxa och konservativa i Israel, PLO och Hamas har haft chansen att skapa fred i decennier men inte levererat. Nu är det de unga som måste ta över och hitta nya vägar.

1 kommentar:

  1. Så trevligt med ett inlägg om Mellanöstern som inte handlar om vem som är mest dumma. Man bygger hat och misstro liten sten på liten sten. På samma sätt måste man riva muren. Sten för sten. Inget naivt med det.

    SvaraRadera