lördag 7 augusti 2010

"Han skall dö genom det vita svärdet"

Den belgiske fransktalande socialisten Eli Di Rupo

Nu har det hänt igen: Ännu en politiker har hotats av islamister. Eli Di Rupo tillhör de franskspråkiga socialistpartiet. Han leder just nu regeringsförhandlingarna för att få till stånd en koaltitionsregering i Belgien. Han gör enligt belgisk media ingen stor affär av sin homosexualitet, men förnekar den inte heller. Det har inkommit ett hotbrev till den belgiska radiostationen VTM, som inleds med "Allah är stor", och fortsätter: "En homosexuell kan aldrig bli premiärminister i ett framtida islamskt Belgien. Syndaren och bögen Di Rupo kommer att dö genom det vita svärdet."

Skulle Di Rupo bli premiärminister, får EU sin förste öppet homosexuelle statsledare. Det belgiska inrikesministeriet tar mycket allvarligt på hoten, men har inte utökat hans personliga skydd.

Min kommentar till detta: Är det så att vi måste leva med dödshot från fanatiker resten av våra liv? Kommer hatet mot det andra, det annorlunda, ALDRIG att ta slut? Varför kan människor inte bara få lov att leva sina liv i fred och frihet?

Här en bild, som är så bra att den redan blivit en klassiker över hela världen:


Amen!

Källa: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/news/100807_Di_Rupo_threats+

1 kommentar:

  1. Tack för ett viktigt inlägg Christian. En välbehövlig påminnelse om att det fundamentalist-islamistiska målet är sharialagar för oss alla.
    Och bilden är suverän.

    SvaraRadera