tisdag 5 februari 2013

Grenzgänger - Göteborg International Film Festival


Regi: Florian Flicker, Österrike, 2012
"Florian Flickers tredje film är ett utpräglat triangeldrama. Den utspelas i början av 2000-talet, under tiden innan de forna öststaterna blev medlemmar i EU och man ännu smugglade människor från öst till väst via Österrike. 

Vi följer en falsk krogägare som egentligen är människosmugglare och hans slovakiska hustru som själv, några år tidigare, varit hans kund. Nu uppmuntrar han hustrun att förföra en ung polisman som blivit kär i henne för att ha det lättare med nästa leverans. 

Problem uppstår när kärlekens gnista tänds på båda sidor. På ett logiskt, nästan gammalmodigt, sätt binder Flicker skickligt samman nutid och tillbakablickar. Filmens styrka är tempot och de trovärdigt porträtterade karaktärerna."

-Midhat ”Ajan” Ajanovic, GIFF-Jag gillar filmer i lågt tempo, som växer och bygger upp handlingen allt eftersom. Lågmält och fint skådespel, ett triangeldrama som jag skulle vilja kalla "road movie" utan road - den är ersatt av vattenvägar i flodslätterna mellan Österrike och Tjeckien. Betyg: tre kråkorSamtliga filmer jag sett och recenserat på årets Göteborg International Film Festival finns samlade under GIFF 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar