lördag 25 februari 2012

Passion för mat - diplom till ostbutiken i Mölndal

Mackmyraost, foto: ostbutiken.se

I helgen pågår den årliga mässan Passion för mat i Eriksbergshallen på Hisingen. Göteborg är årets mathuvudstad utsedd av regeringen med motiveringen: 
"För att Göteborg kan erbjuda en varierad meny, med havets råvaror i centrum. För en välutvecklad samverkan i regionen som knyter samman stad och land, småskalig livsmedelsförädling och industri samt lyfter fram betydelsen av måltiden inom vård, skola och omsorg. Göteborg är en attraktiv stad för såväl nationell som internationell turism och måltidsupplevelser." 
Mässan pågår hela helgen, och idag lördag delar Västra Gastronomiska Akademins Presens Emeritus Leif Mannerström ut diplom till personer och företag som ansetts främja god mat- och dryckeskultur i Göteborg. 
Bland pristagarna: Tommy Nilsson och Kenneth Torstensson från min ostbutik i Mölndal, där jag brukar handla bland annat Sivans ost. 
Juryns motivering:  ”För ett brett utbud av ostar och charkvaror av hög gastronomisk kvalitet och därtill föredömlig personlig service”.
Läs om alla pristagarna här. 

Bor du i Göteborg eller Mölndal med omnejd skall du absolut besöka ostbutiken i Mölndals centrum. Den är en av de mest välsorterade butikerna jag känner till, och här finns också chark, bröd från Gunnebo och andra delikatesser. 
Mitt emot har du Fiskhallen med alla havets läckerheter och egna sillinläggningar, där du även kan äta din lunch samtidigt som du följer kommersen bland fiskdiskarna. 
Ostbutiken i Mölndal finns på Facebook här. Passion för mat, den årliga matmässan i Göteborg:
Läs även: 
Schweden hier we are - Göteborg landets mathuvudstad här


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar