torsdag 7 oktober 2010

Dokument utifrånTysklands motsvarighet till vår Sverker Olofsson heter Nick Benjamin. I sitt konsumentmagasin på tyska TV2 gör han återkommande 2-dagarsresor i Europa med 150 € på fickan. Denna vecka besökte han Göteborg. Han fastnar inte i turistfällan längs Avenyn, utan besöker Haga, Café Husaren, Rhösska muséet och Donsö. Sina köttbullar äter han på Smaka. Ett fem minuter långt reportage som du kan se om du klickar här.


Nu till ett reportage från norska NRK, om Hisingen och dess problem med migration och ungdomar som kastar sten på brandbilar, polisbilar och ambulanser. Jag är säker på, att Nick Benjamin INTE fick se detta under sitt 2-dagars besök i Göteborg. Situationen med attacker på utryckande fordon är orsak till att människor i dessa områden inte får den snabba vård de är berättigade till. Helena Paparitzous pappa dog i sviterna av sin hjärtinfarkt eftersom ambulanspersonalen väntade på poliseskort. En sida av Sverige som blir allt vanligare.

Själv känner jag inte igen delar av staden längre. Jag har bott i såväl Backa som Gårdsten, men idag skulle jag aldrig gå omkring ensam i dessa områden, som har förvandlats till "No Go Areas".
Till sist lite reklam för kommande tisdagspremiär på DocLounge: The Oath, om Usama Bin Ladens före detta livvakt. Missa inte den!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar