onsdag 6 oktober 2010

Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människorDet var dessa ord av biskop Eva Brunne, som Sverigedemokraterna inte tålde att höra, då de tågade ur Storkyrkan, i närvaro av kungaparet och samtliga partiledare. Orden står för sig själva, och behöver ingen kommentar.

"I går kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld.

Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp"

Nu har jag bestämt mig för, att inte blogga om Sverigedemokraterna mera. Jag har kommit på att de är "energitjuvar", och jag tänka ägna min energi åt konstruktiva saker i framtiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar