onsdag 19 januari 2011

Mölndalsrevyn 2011 - Gränslöst rolig revy i Lana

Publicerad i Mölndals-Posten 2011-01-12
Text och foto: Christian Schickhardt


Fakturan skickar vi till Allbäck Bygg, skriv ospecificerade utgifter!

Det säger Simon & Thomas efter sin korvkiosk makeover på tvillingsystrarna Bettans och Sveas gatukök i Lana. Vid 2:ans vändslinga  finns också spårvagnsföraren KG som längtar efter att någon gång i livet få lov att passera kommungränsen.

Tjuvnypen är många i årets nyårsrevy Lana -en revy på gränsen. Den öppnar starkt med Queens superhit  Bohemian Rhapsody, omdöpt till Mölndal Rhapsody.Redan här  bevisar skådespelarna att de har fantastiska sångröster, och även musikerna i Lana spelmän skall ha en stor eloge för sina insatser.

Av revyns drygt 20 sketcher, kupletter, monologer, dans- och sångnummer kan jag bara nämna några:

I Buss på Kjell drivs det med Västtrafiks nya biljettsystem, och vi får vi se 761:ans busschaufför på väg till nervsammanbrott, stilrent framfört av Christer Fjällström.

Daniel Pawholm skall ha beröm för sin träffsäkra Håkan Hellström-parodi i Götebooorg! Jag är ett stort Hellström-fan, och ett tag trodde jag att det var Håkan själv som stod på scenen.

Sverigedemokraternas intåg i riksdagen och mutskandalerna i Göteborg är två givna ämnen i årets revy. I Inte välkommen till Göteborg propageras för en go och trallvänlig rasism med fingertoppskänslig galghumor.

I Samförståndsvisa uppmanas Håll din trut - anställd håll ut och det hela avslutas med allsång till Knõ dig in - Kom och lyssna till tjõtet, till allting som är rõtet, och alla goa gubbar åker in...

2008 deltog Mölndalsgänget i Revy-SM och vann pris för Sveriges bästa monolog med Christer Thunberg i Hallå trafikant. Årets bidrag till den klassen är given för min del: Lena Gustafssons träffsäkra tolkning av Håkan Johnssons text Försiktig - om trygghetsnarkomani och att inte våga ta risker i livet. Suveränt framfört med en publik kiknande av skratt.

Ett annat minne jag tar med mig är Ulla-Karin Olséns och Conny Källströms sång I hårkorset med text av Göran Ljunkkvist. Om diskrimineringen av Europas romer; ett av revyns mer allvarsamma och eftertänksamma nummer. Mycket fint framfört utan överdriven sentimentalitet.

Jag har sett alla Mölndalsrevyer sedan jag flyttade hit för tio år sedan, och även i år faller jag pladask för detta fantastiska ideellt arbetande teatersällskap. Skickligt väver de ihop det gångna årets stora händelser, utan att någonsin tappa den röda tråden.

Skall jag nämna något negativt, så fanns det en del transportsträckor mellan sketcherna som skulle tjäna på att kortas något. För övrigt en härlig blandning av allvar, humor, sång och dans.


                                           Betyg: 4 mölndalskråkor


Till er som aldrig har upplevt en nyårsrevy: Gå och se årets uppsättning på Teaterhuset. Skrattgaranti ingår!

Mölndalsrevyn spelas t o m den 26 februari


Angelica Jonsson och Karin Mickelbo

SJ Halleluja - kören

Angelica Jonsson i rollen som moset i Lanas korvkiosk och Daniel Pawholm som korv

Daniel Pawholm alias Håkan Hellström

Daniel Pawholm inleder sin Jimmie Åkesson-scen i Dalahäst-kostym..

..och avslutar i högblank brottningsdräkt med Dalahäst-emblemKarin Mickelbo som korvkioskinnehavare, efter att hon genomgått en "korvkiosk makeover". Kjell Samuelsson som spårvagnsförare


Vuvuzelasången med Angelica Jonsson, Christer Fjällström, Daniel Pawholm och Lena Gustafsson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar