fredag 28 januari 2011

HerbstgoldVisste du om att det finns atleter som är mellan 80 och 100 år gamla och tävlar i friidrott? Igår såg jag denna underbara dokumentärfilm när doc.lounge smygöppnade för säsongen.

De hade ordnat en helkväll med Tema Tyskland. I baren serverades öl som König Pilsner och Warsteiner samt tysk rotfruktsoppa och bratwurstmackor med stekta ägg. I högtalarna flödade tysk rock och hiphop. På scenen uppträdde singer-songwritern Christian Manss Blauson.

I filmen Herbstgold låter oss regissören Jan Tenhaven följa fem europeiska friidrottare. Vi lär känna dem i deras hemmiljöer i Tjeckien, Österrike, Italien, Irland och Sverige, samt få se hur de tränar och laddar upp inför den stora internationella tävlingen i Lahti, Finland.

Här tecknas rörande och kärleksfulla porträtt, som den 95-åriga diskuskasterskan från Italien. Det blev många glada skratt i publiken, men vi skrattade aldrig åt dom utan med dom.

Filmen är samproducerad med tyska tv-kanalerna WDR, ZDF och arte, och kommer att visas på SVT och YLE i april. Missa inte den, man blir alldeles varm om hjärtat.

                                           Betyg: 4 mölndalskråkor
 

Här är hemsidan till European Veterans Athletic Association

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar