tisdag 12 juni 2012

Save The Beatles Museum! Rädda Beatlesmuseet!
Idag nåddes jag av en tråkig nyhet som jag missat totalt: Beatlesmuseet i Hamburg stängs den 30 juni på grund av bristande ekonomi. Museet Beatlemania innehåller 1.300 kvadratmeter utställningsyta fördelade på fem våningar, och är belägen vid Beatles-Platz. Det öppnades för tre år sedan, nästan 50 år efter Beatles´ första konsert på klubben Indra. Museet innehåller över tusen ej tidigare visade föremål, från deras första glada dagar i Hamburg till gruppens upplösning. 

Beatlemania är ett privat museum som drivs av entusiaster. Tyvärr har inte biljettintäkterna räckt för att täcka driftkostnaderna. Förhandlingar med staden Hamburg har inte gett önskat resultat. Staden är kallsinnig till att bidra med medel, vilket jag kan tycka är närmast en skandal. 

Det var ju trots allt i Hamburg som Beatles startade sin karriär. Det var här, 1961, de gjorde sin första skivinspelning när de kompade Tony Sheridan på hans inspelning av My Bonnie. 

Det var på Star Club, Indra och Kaiserkeller  de hade sina första spelningar- något som staden Hamburg borde vara stolt över och hedra.  

Om inget under inträffar kommer museet att slå igen sina portar den 30 juni, så skynda dig ner till Hamburg om du vill hinna besöka det. 
Personalen på Beatlemania har på eget initiativ postat ett rop på hjälp och hoppas att det på så sätt når Paul McCartney och andra som har finansiella möjligheter att rädda museet. Så här skriver de på YouTube och sin Facebooksida: 


This is an appeal by the team of Beatlemania to save the Beatles museum in Hamburg. This initiative is not driven by the owners of the museum or the management- this is a personal message from the employees who want to save their beloved museum.Please share this video with as many people as you can- we are hoping to reach Paul McCartney and we need your help!Please help save Beatlemania!

LOVE
from the team.
Källlor: 


Fler inlägg om musik, pop, Tyskland eller Storbritannien hittar du om du klickar på respektive blå etikett nedan: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar