lördag 14 april 2012

Tyskland snart en islamisk stat?

Koranutdelning i TysklandFrån och med idag kommer många tyska städers gågator att ha ett nytt inslag. Denna helg startar nämligen ett gigantiskt koranutdelningsprojekt, initierad av en affärsman i Köln. Koranen har översatts till tyska och skall delas ut gratis till alla ickemuslimer i sammanlagt 25 miljoner exemplar. 

Till att börja med startar utdelningen denna helg i 40 tyska städer. Även Österrike och den tysktalande delen av Schweiz kommer att ingå i denna mission. Organisationen bakom projektet kallar sig "Den sanna religionen" och leds av Ibrahim Abou-Nagie. 300.000 exemplar är redan färdiga att delas ut. Man har öppnat ett särskilt konto dit muslimer kan skänka pengar. Så fort man fått ihop en tillräcklig summa kommer nya exemplar att tryckas. 

Enligt "Verfassungsschutz" (författningsskyddet) skall organisationen ha samröre med salafister, en extrem grupp muslimer som sägs arbeta för att bygga upp en gudsstat.

Vissa forskare anser att det visserligen finns en grupp på 2.500 salafister i Tyskland, men att långt ifrån alla är radikala. Koranerna kommer att delas ut av vanliga muslimer. 


Till den radikala gruppen räknas bland annat den tyska "Sauerland-Gruppe", en grupp unga tyska konvertiter från Sauerland som dömts till fängelse på grund av bombtillverkning. De hade planerat att genomföra attentat. 

Som alla andra extrema organisationer är de tyska islamisterna aktiva på internet. På YouTube påstås de ha namngivit kritiker till koranutdelningen, även verbala hot skall ha förekommit. Kritiker kommer inte bara från politiskt håll, utan även från muslimska organisationer.

Länkar på engelska:

SPIEGEL INTERNATIONAL:


Deutsche Welle: 


TV och radio har uppmärksammat aktionen i alla sina nyhetsprogram idag. En sådan omfattande islamisk missionering har historiskt sett aldrig förekommit i Tyskland. Själv kan jag inte se något fel i det. Vad är skillnaden mot att biblar läggs ut på alla hotellrum? 

Man måste skilja mellan islam och radikal politisk islamism. Religionsfrihet är garanterad i den tyska författningen. Det finns ingen anledning till moralpanik. Att lära känna andra religioner tillhör allmänbildningen. Litteraturstudier kan aldrig vara fel, och vill någon efter det konvertera till islam, är det den människans ensak och fria vilja. 

Däremot måste man från det tyska samhället vara tydlig och kräva, att det är den tyska grundlagen och författningen som skall vara samhällets rättesnöre och inte sharia, som en del radikala islamister har som mål att införa i landet. De som inte erkänner grundlagen har enligt min uppfattning inget i Tyskland att göra.
Presentation av det tyska koranprojektet, textat på engelska:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar