torsdag 19 januari 2012

Filmtips: Love During Wartime, Israel/ PalestinaIdag har jag bokat biljett till filmen Love During Wartime. I Göteborg visas den endast 2 gånger, 24+25 jan. Samtal efter visningen den 25 med Q&A med inbjudna gäster: regissören Gabriella Bier, Jasmin Avissar och Osama Zatar.

Så här presenteras filmen, jag blev nyfiken och nappade direkt:  
"Detta är en film om kärlek. En kärlek utan juridiska rättigheter, en Romeo och Julia-berättelse mot en politisk bakgrund. Love during wartime handlar om den mänskliga rättigheten att kunna leva tillsammans. Det handlar om en konflikt som alla har en åsikt om, men som få egentligen har någon insikt i. 
Mitt i stormens öga, i en av världens mest övervakade konflikter, försöker Osama och Jasmin skapa ett liv tillsammans. Det visar sig vara en näst intill omöjlig uppgift. När en palestinsk och israelisk medborgare gifter sig förlorar de den trygghet och sociala nätverk som garanteras andra. Var de än vänder sig för hjälp, hamnar de i en moment 22-situation. 
Filmen hade internationell premiär på Tribeca Film Festival i våras. Den hyllades nyligen under Palestinska filmfestivalen i Boston, Washington Jewish film festival och på Jerusalems Judiska Filmfestival. Nu åker filmen på en miniturné genom Sverige med samtal, filmvisningar samt besök av regissören och huvudkaraktärerna som syftar till att belysa hur man kan klara av att älska när det alltid är enklare att slentrianhata."

Filmen visas i Stockholm, Göteborg och Malmö:
  • Stockholm, Bio Rio 19, 20, 21, 22 januariInga kommentarer:

Skicka en kommentar