onsdag 30 januari 2013

Germania - Göteborg International Film Festival
Regi: Maximiliano Schonfeld, Argentina, 2012


"En tyskättad familj är på väg att överge sin kycklingfarm i norra Argentina. Eftersom ett pestutbrott har drabbat kycklingar och andra kreatur går det inte att stanna kvar. Familjen består av mamma och två tonårsbarn. Var och en tar avsked av byn och sina vänner på sitt sätt. 

Maximiliano Schonfelds debutfilm är en realistisk skildring av en tysktalande enklav i Los Rios. Regissören har själv rötter i denna miljö, som ofta liknar en tysk by på 60-talet. Det dansas polka och ofta påminner bara den vackert fotograferade naturen om att filmen utspelas i Sydamerika. 

Amatörskådespelarna har en närvaro som gör att deras personporträtt går på djupet och det skickliga ljudarbetet tillför en enorm närvaro."

-Freddy Olsson, GIFF-


En finstämd film med duktiga amatörskådespelare. Språket växlar mellan argentinsk spanska och ett slags gammaltyska som talades i Tyskland på 1800-talet, men som har bevarats och vårdats av immigranterna. Mycket vemod och sorg. Fint foto och ljud - jag gillade filmen och ger tre kråkor. 


Samtliga filmer jag sett och recenserat på årets Göteborg International Film Festival finns samlade under GIFF 2013 här. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar