onsdag 30 november 2011

David Duke i Tyskland - ett möte med förhinderIgår arresterades en fjärde medlem av NSU (Nationalsozialistischer Untergrund), terroristerna som under över ett decennium rest riket runt och mördat minst nio småföretagare med turkisk och grekisk bakgrund. 
Den arresterade är en 36-årig man från Jena i östra Tyskland. Han misstänks ha hjälpt trion från Zwickau med logistik och lägenheter, där de kunnat gömma sig. 
Jag har skrivit om detta i tidigare inlägg, du hittar dom under etiketten nynazism här
DW-World skriver: Another suspect has been arrested in the eastern German city of Jena in connection with a series of murders linked to neo-Nazis. The 36-year-old is accused of being an accessory to murder and of attempted murder. Artikeln fortsätter här    

I fredags planerades en informationskväll i Köln, anordnat av nynazistgrupperingen  Freies Netz Köln samt kamratföreningen Sturm Rhein-Sieg. De kallar sig själva för nationella socialister. Som huvudgäst hade de bjudit in fint besök från Amerika, den f d KuKluxKlan-ledaren  David Duke. 
David Duke i finaste stassen

Ett sextiotal män och kvinnor ur den högerextrema miljön satt förväntansfulla i den hyrda samlingslokalen i Kölns utkant. Strax innan föreställningen skulle börja, ingrep dock polis och säkerhetstjänst. Ett hundratal poliser gjorde noggranna personkontroller, och arresterade David Duke för olovligt uppehälle i Tyskland.  
Han får inte uppehålla sig i Schengenområdet och hade enbart ett transitvisum för genomresa. Duke är en nyckelfigur i Altermedia, en paraplyorganisation för nazister och antisemiter på nätet.

David Duke föddes 1950 i Oklahoma. Han studerade vid Louisiana State University, där han engagerade sig för att bibehålla rasåtskillnaden. På campus grundade han White Youth Alliance, uppträdde offentligt i nazistuniform och firade varje år Hitlers födelsedag. 
Mellan 1974 och 1978 var han en ledande figur inom Ku-Klux-Klan-rörelsen i delstaten Louisiana. Han lämnade klanen och blev aktiv inom National Association for Advancement of White People" (NAAWP).  

Som kandidat för republikanerna valdes han 1989 in som representant i Louisianas delstatsparlament, men misslyckades senare med att bli återvald.  
I december 2006 deltog han i en Holocaustkonferens i Iran, sammankallad av president Ahmadinejad. Konferensens huvudtes var att Förintelsen inte skulle ha ägt rum.  
Foliehatten David Duke är mycket aktiv på nätet, där han driver sina teser om att judarna styr banker och massmedia och strävar efter världsherravälde. Känns retoriken igen? 
Att han även stöder Occupy Wall Street-rörelsen behöver jag kanske inte påpeka. Han har även flirtat med Tea Party-rörelsen, men inte ens de vill ha med honom att göra.  
Här ett exempel på Dukes konspirationsteorier -samma teorier kan för övrigt även hittas på islamistiska sajter, här tar nazister och islamister varandra i hand, med sitt gemensamma judehat.
I Tyskland förs just nu en livlig debatt om att förbjuda det nationaldemokratiska partiet NPD. Jag tror att det vore kontraproduktivt. 
Redan idag kallas de som åtalas och straffas för förintelseförnekelse, av "nationella" på högerkanten för politiska fångar

...som här av "nationalisten" Dan Eriksson


Man kan inte förbjuda människors tankar, men man kan påverka dem med argument. Jag tror det var Rosa Luxemburg som en gång sa, att frihet alltid börjar med frihet för den som  tänker annorlunda.  
Ett NPD-förbud skulle, enligt min mening, enbart leda till bildandet av nya organisationer med andra namn. Självklart borde David Duke ha fått tala vid nazistmötet!
Den som letar efter nationalsocialistisk tankegods idag behöver, oavsett vad Dan Eriksson här ovan säger, inte leta länge. 
Internet är fullständigt nedlusad, och här tycker jag att intresseorganisationer och politiska partier, men framför allt den demokratiska, men ofta tyvärr tysta majoriteten av människor har en stor uppgift att fylla:
- att med argument och historisk upplysning bekämpa människoföraktande ideologier var de än visar sig, oavsett om det handlar om nazister, kommunister eller islamister.


Förutom de inbäddade länkhänvisningarna har jag använt följande källor:  

på engelska:  
David Duke arrested in Germany på Huffington Post 

på tyska: 
"Unerwünschter Ausländer" på Endstation Rechts 
US-Nazi David Duke in Köln festgenommen på Die Welt


Avslutningsvis: en favorit i repris:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. Oj, det var många herrans år sedan Dr. Duke var medlem i KKK. Trodde ni vänstermän hade starkare argument än dammiga svartvita bilder på debattörer i deras ungdom. Där är ni ute på djupt vatten, då många ledande vänsterextremister var medlemmar i kommunistiska folkmordsorganisationer i deras ungdom. Miljöpartiet är dessutom ett vänsterextremt parti med våldsamma förgreningar. Ska bli så skönt när ni ärolösa 68-gubbar äntligen når pensionsålder och sitter där i ålderdomshemmen i beroendeställning hos den ungdom ni svikit.

    SvaraRadera