onsdag 19 oktober 2011

Håkan Juholt - terrier eller pudel?Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt har nu påbörjat börjat sin rundresa bland medlemmar och väljare. Förhoppningen är att han sen ska kunna lägga frågorna om hyresbidrag och reseräkningar bakom sig.
För min del handlar det inte om huruvida Juholt kände till reglerna eller inte. Det är hans livsinställning och slarviga förhållande till samhället som gör mig mest konfunderad. Så här måste det har låtit vid köksbordet i sambons lägenhet den dagen för snart fem år sedan, som han flyttade in: 
"Nu när jag flyttat in här behöver du inte betala hyra längre, det gör staten. Älskar du mig, älskling?"  
Juholt har inte medvetet fuskat med skattebetalarnas pengar. Nej, för honom var det självklart att vi skattebetalare skulle stå, inte bara för hans "övernattningslägenhet", utan även för sambons del - trots en månadslön på nästan 150.000 kronor. 
Inställningen, att det alltid är någon annan som skall stå för fiolerna, är det mest graverande - tron att ha handlat rätt. Det är det som är fel.Min krönika i dagens Mölndals-Posten har girighet som tema. 
Rubriken är "Girighet är alla lasters moder" och  den finns att läsa i papperstidningen. 
Köp den idag! Länkar:

Cecilia Dalman Eek i GP:  Juholt har en god mentor

Maria Sköld i GP: Nu skrivs historien om drevet mot Juholt

GP:s ledarblogg: Juholt som pudel eller terrier?


SvD: Juholt ska vinna förtroende genom möten

Barometern: Juholt petades från makten

Värmlands Folkblad: Juholt kommer till Värmland

Borås Tidning: Drevet mot Juholt saknar all sans-------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. Ja, det ligger något djupt orättfärdigt i att så mycket bidrag ska gå till dem som har det så gott ställt som Juholt och andra i liknande positioner. Att han dessutom "i all oskuld" velat ta för sig "lite extra" är beklämmande. Nej, det är inte synd om honom trots "drev" och liknande. Med lite högre moral hade han inte behövt snubbla över lagens bokstav.

    SvaraRadera