måndag 18 juli 2011

Gothia Cup 2011 - invigning på Nya Ullevi, Göteborg

En vecka i juli varje år invaderas Göteborg av fotbollstokiga ungdomar från hela världen. I år mer än 35.000 spelare från över 70 länder. De deltar i världens största ungdomsturnering för fotboll, och sätter prägel på folklivet i hela stan.  
Det spelas matcher på i stort sett varenda fotbollsplan i stan, t o m i min hemstad, Mölndal. Samtliga skolor och gymnastiksalar tjänar som bostäder för dessa ungdomar.  
Jag var idag på invigningen av årets tävlingar på Nya Ullevi. Som vanligt en proffsig show på 2 timmar, samtliga 43.000 sittplatser var utsålda. Damlandslaget som tåg brons i VM i Tyskland härom dagen var där. De hyllades med stående ovationer och framförde sin egen speciella dans. 
När så de svenska deltagarna som sista akt äntrade arenan, kom Eric Saade upp på scenen och sjöng sin "Popular", som kom på 3:e plats i årets Eurovision Song Contest i Düsseldorf. 
Jag rekommenderar alla att någon gång besöka en Gothia Cup-invigning. Det är en tillställning fylld av värme och glädje, musik och dans - fantastiskt att se alla dessa ungdomar från hela världen. 

Klicka på bilderna för större format. 


Damlandslaget hyllas på Gothia Cup


De olika nationerna tågar in till musik


Länkar:


Bronshjältarna invigde Gothia på  Göteborgs-Posten

Gothia Cups hemsida

Gothia Cup på FacebookÅrets officiella Gothia Cup sång med Triple Of Touch

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar