tisdag 21 december 2010

Soul Kitchen - se en tysk komedi på bio i jul!
Det lär finnas två böcker som räknas till de tunnaste i världen. Den ena heter "Allt om italienska krigshjältar", och den andra "Tysk humor från A till Ö"

Mina kunskaper angående italienska krigshjältar är ytterst begränsade, däremot kan jag med kraft vederlägga att det inte skulle finnas någon tysk humor. Den finns, men hamnar sällan upp till våra breddgrader.

Nu har äntligen "Soul Kitchen" nått Sverige. En underbar komedi som jag hade nöjet att se på Göteborgs filmfestival i vintras. Moritz Bleibtreu är suverän, och vi får för sista gången uppleva hans mamma Monica Bleibtreu,  som gick bort förra året.

Så här skriver Svenska Dagbladet om filmen:

Restaurangen Soul Kitchen skulle kunna ha allt – men så länge krögaren Zinos nöjer sig med att servera halvfabrikat till sin lilla krets av excentriska stamkunder kommer hoten från skattmasen att finnas kvar. 

I desperation anställer han den hetlevrade och perfektionistiske kocken Shayn som hottar upp menyn med allsköns underliga gastronomiska kreationer, till stammisarnas förfäran… 

Samtidigt knackar Zinos bror, fängelsekunden Illias, på dörren. Restaurangen Soul Kitchen kommer aldrig bli sig lik igen. 

En matglad komedi av Guldbjörnbelönade och Guldpalmnominerade Fatih Akin (Mot väggen, Vid himlens utkant) som tar sikte på såväl smaklökarna som skrattmusklerna 

Har du inte bestämt dig för årets biofilm, och vill se något annat än massproducerade Hollywoodfilmer, rekommenderar jag varmt Soul Kitchen. Det är inte ofta vi får se tysk komedi på svenska biografer.

Den kommer att visas på SF-biograferna, i Göteborg dessutom på Bio Roy. Premiär: juldagen
I samarbete med Filmtrailer.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar