tisdag 13 mars 2012

Ingen öl till nazister

Ingen öl till nazister
Vi serverar inte nazister - Regensburgs gastronomer visar civilkurage

Det började med ett brutalt överfall sommaren 2010. En barkeeper på en krog i bayerska Regensburg misshandlades svårt av en grupp nynazister. 
Först reagerar staden med chock, men efter ett tag tog stadens krogägare initiativ till en motståndsrörelse för att visa sin avsky mot nazister. 
Initiativet "Keine Bedienung für Nazis" (Ingen betjäning för nazister) bildades, och spred sig snabbt över hela Bayern - och senare till övriga delstater. 
I staden Wuppertal har man till och med gått så långt att man föreslå "Hausverbot", d v s portar kända nazister i staden. Man presenterar dom med namn och bild på sin hemsidaKein Bier für Nazis! / No beer for Nazis!


Staden Kölns rådgivningsbyrå mot högerextremism har gett ut en broschyr till krogägare och innehavare av samlingslokaler som de kan ladda ner. 
Anledningen är att många högerextremister hyr lokaler under falska namn eller en fejkad förening. 
I broschyren ges råd hur man kan bete sig för att förhindra att nazister hyr privata lokaler för sina fester och sammankomster.
Rådgivningsbyrån har anställda som kan rycka ut och hjälpa enskilda krogägare om de får problem med nazister. Sådana byråer finns numera i de flesta större tyska städer. 

No beer for Nazis!
Ingen Kölsch till nazister, Kölsch är en överjäst ale som bara dricks i Köln med omnejd
Så här tycker Kalle om nazismen: -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 kommentar:

  1. bengthult@hotmail.com1 juni 2012 02:48

    Tiden går och natten är sen,men ta mej fan ...!

    Mvh/Bengt Hult

    SvaraRadera