tisdag 27 juli 2010

Hösttecken

Trots att sommar råder, med sol och värme, gjorde sig två hösttecken märkbara idag. Cinematekets digra programtidning damp ner på hallgolvet, och första kallelsen till höstens DocLounge satt i min inbox.


Cinemateket fortsätter sina visningar på fina singelbiografen Capitol vid Skanstorget i Haga. Programmet är som alltid intressant. Tyvärr så envisas man att ha torsdagsvisningarna kl 17, mina klagomål till trots. De flesta som har ett vanligt arbete, hinner inte att komma till bion en vardag klockan fem, för inte riktar sig cinemateket enbart till studenter och pensionärer? Om man åtminstone hade en repristid!


En rolig sak med Cinemateket är stumfilmsvisningarna, med live pianoackompanjemang. I höst ska de köra ett antal Buster Keaton filmer, och det ser jag fram emot.Cinematekets hemsida:  http://www.sfi.se/sv/Cinemateket/


En annan kul grej på hösten är dokumentärfilmskvällarna tisdagar på Doc Lounge i House of Win-Win på Tredje Långgatan. Emrik Larsson håller i programmen, och presenterar film och musik. Ett mysigt sätt att se på dokumentärfilm, bakåtlutad med ett glas vin eller öl från baren. Före filmen är det alltid levande musikunderhållning, och efter filmen presenteras regissören, antingen som gäst eller via skype-samtal.Årets höstsäsong inleds under Kulturkalaset den 10 augusti,  med filmen ” The extraordinary ordinary life of José Gonzalez”.  Först José live på Götaplatsen, senare på Bio Roy´s  vita duk och i deejaybåset - kan det bli bättre? Läs mer om denna tillställning här: http://doclounge.se/goteborg/

 Nog om hösten, nu skall jag ut i sommaren och ta en långpromenad upp till Safjället och Krokslätt. Önskar alla en underbar dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar