torsdag 21 augusti 2014

Norska muslimer har fått nogProfeten Ummahs korståg nyligen med högtalarbil genom Oslos gator var nog det som fick bägaren att rinna över, för Norges muslimer.

Efter Islamiska Statens utropande av kalifatet har tusentals människor drivits på flykt inför hotet om att dö, om de inte väljer att konvertera till islam. Hundratals har blivit halshuggna eller korsfäst.

Norska islamisters stöd för kalifatet har upprört känslorna och dominerat norska massmedia de senaste dagarna, något som verkar gått svenska medier förbi helt och hållet.

Just nu mobiliserar muslimer över hela Norge för att demonstrera mot terrorismen utanför stortinget kommande måndag, en historisk händelse enligt Kadafi Zaman, reporter på norska TV2.
Det väckte starka reaktioner när talmannen for Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain nyligen öppet visade sitt stöd för för halshuggning och Islamiska Staten i Verdens Gang.

Basim Ghozlan, ordförande för det Islamiska Förbundet i Norge ber alla norska muslimer att sluta upp i demonstrationen på måndag.

I skrivande stund har 1.200 personer anmält sitt deltagande via Facebook. 

Fler länkar: TV 2 Norge, NRK, Inga kommentarer:

Skicka en kommentar