fredag 25 februari 2011

Lägesrapport från Absurdistan - Länge leve Libyen!


Samtidigt som Gaddafis terroregim mördar obeväpnade demonstranter rycker en av hans bundsförvanter, Venezuelas president Hugo Chavez , ut till hans försvar. 
Medan EU-länderna verkar komma överens om sanktioner mot Libyen, uttalar Hugo Chavez på Twitter sitt stöd för diktatorn: "Länge leve Libyen och dess oberoende! Gaddafi står inför ett inbördeskrig", löd budskapet.
Chavez är Gaddafis närmaste allierade i Sydamerika – båda ledarna har fördömt "amerikansk imperialism" och besökt varandra regelbundet under åren. I måndags ryktades att den libyske diktatorn flytt till Venezuela, något som senare dementerades.
Till världens absurditeter hör också att Libyen sedan maj 2010 är invald i FN:s råd för de mänskliga rättigheterna. Det krävdes 97 röster men landets tyranniska regim fick hela 155 röster. 
1988 instiftade Muammar Gaddafi ett internationellt pris för mänskliga rättigheter som utdelas årligen med summan 250.000 dollar. Det var samma år som Gaddafi lät spränga Pan Am Flight 103 till New York över skotska Lockerbie, vilket resulterade i 259 döda. 
Gaddafis stora pris riktas till personer och organisationer som åstadkommit storartade insatser för försvaret av mänskliga rättigheter, skyddande av frihetens ideal och stöd till fred i hela världen.  
Det har gått till Nelson Mandela, barnen i Irak, Fidel Castro, afrikansk aidsbekämpning och allra senast Turkiets premiärminister Erdogan som just nu nog inte vill bli påmind om utmärkelsen. 
Väldigt många stater vill inte heller påminnas om sina intima förbindelser med Gaddafis regim, särskilt inte Silvio Berlusconi, men som nog ändå avundas Gaddafi hans kvinnliga livvakter. 
Med tanke på prisets syfte att främja frihetens ideal kan det 2011 förstås endast tilldelas det libyska folket. 
Källa: Mikael van Reis/ Göteborgs-Posten 

Konsekvenserna av att ha repressiva diktaturer i ett råd för mänskliga rättigheter kan ses exempelvis i denna session, presidierad av Libyen:Så här sköter Gaddafi de mänskliga rättigheterna i sitt land i verkligheten:


Genom New York Times och WikiLeaks får vi nu också reda på att Mariah Carey fått betalt en miljon dollar för att sjunga 4 låtar på en av Gaddafis privata fester. Till nästa party hyrde Muammar Gaddafis bror Mutassim in Beyoncé och Usher - ja vad gör man inte för pengar? 
Jag tänker inte lägga upp några musikvideor här med dessa artister -tycker att bilden på Mariah Carey kontrasterar utmärkt till videofilmerna ovan.  

Nä, jag tror jag måste kräkas!Läs även Ghaddafi tackar Tyskland 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar