fredag 4 februari 2011

9 liv runt Bahnhof Zoo


Göteborg International Film Festival


9 Lives

Regissören Maria Speth formligen kryper under skinnet på ett antal ungdomar som hamnat snett i livet. De har levt ett utsatt liv på gatan, hos punkare och uteliggare vid Bahnhof Zoo i Berlin, där de inte kunnat undvika varken droger, prostitution eller döden.

De personliga berättelserna står i stark kontrast till filmens stilistiska svartvita bilder. Allt bygger på intervjuer, men Speth lyckas få alla att på ett närgånget och ärligt sätt ta oss med till de hårda omständigheter de genomlevt. Det blir dock aldrig kitschigt och sentimentalt utan känns otroligt äkta, som om vi i biosalongen satt i samma rum öga mot öga med ungdomarna.

Berättelserna bryts upp av musikinslag där vi får en chans att se några av de intervjuade i situationer som genomsyras av livsglädje och skönhet. En annorlunda men mycket sevärd filmupplevelse.
 
Regi: Maria Speth, Tyskland, 2010

                                     
                                         Betyg: 4 mölndalskråkorI filmen spelades en hel del Django Reinhardt-musik, lyssna och njut:Imorgon fredag är jag ledig och då har jag ett maraton med 5 filmer. Första visningen är klockan 10:00 och sista kl 23:00 -wish me luck och hav tålamod om jag blir lite sen med recensionerna.

Alla mina inlägg och filmrecensioner från årets filmfestival finns samlade här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar