tisdag 7 juni 2011

Andra Långdagen och konstnatt på porrklubbenRestauranger, gatumusik i olika rytmer, rader av skiftande klädbutiker, Djurens rätt, hoppborg för barn, loppmarknader, gårdsfester, musikkaféer, Ship to Gaza, stripteaseklubbar och porrbutiker, gallerier, tatuerare, Göteborgs Räddningsmission, Göteborgsfontänen, skivbutiker och konstgallerier.  
Med god hjälp av sommarsolen blev det en riktig gatufest när det mesta av kommersen längs Andra Långgatan, från Järntorget till Masthuggstorget, under lördagen flyttade ut på gatan. För femte året i rad lockades flera tusentals nyfikna till Andra Långdagen, från lunchtid till kvällningen. 
Andra Långdagen har etablerat sig som en spontan gatufest i Göteborgs stadsbild. Den är lätt kaotisk och ganska så oorganiserad. Så räknar jag Andra Långgatan som en av de mest spännande gatorna i Sverige. Här kan allt hända! 

Under rubriken Sweden unzipped skriver New York Times om Göteborg och speciellt kvarteren runt långgatorna.

Du kan läsa den här! 

GP-artikeln Stans själ finns på Second Longstreet  här!


Här följer en del bilder jag tog under dagen, klicka på dem för större format!

Capoeira mitt i gatan: 


Levande staty:Det jazzas utanför anrika porrklubben Wandas/ Video Look:Video Looks fasad omvandlad till klädbutik: 


Den 5 april tidigare i år anordnades en konsthappening på Wandas/ VIdeo Look: Superbia Luxuria. Den ordinarie verksamheten stängdes för en hel natt och gav plats åt happenings, performances och videokonst. 
Denna dunkla gamla sexklubb förvandlades för en natt till vad som mest kan liknas vid scener ur Bob Fosses Cabaret. 
I över trettio år har dess entrévåning varit en arena för striptease medan övervåningens mörka, sunkiga labyrinter varit en tillflyktsort för stadens sexuellt utåtagerande bögar. Väggarna dryper av förbjudna och skamliga fantasier. Det som tidigare varit undanträngt har här givits fritt spelrum. 
De trånga, kvalmiga, klaustrofobiska runkbåsen som vanligtvis visar explicit porr användes för att presentera videoverk och filmer. Catwalken som vanligtvis ägs av strippor blev scen för obskyra performance och konserter. 
Ett sällan skådat kuriosakabinett med uttryck från mänsklighetens mindre belevade men desto mer utlevande sida! En dekadent afton späckad med musik, performance, musik, champagne och videoverk. 
Ryktet om detta unika konstevenemang spred sig snabbt över konst-Göteborg och biljetterna såldes snabbt, många fick besviket vända i dörren på grund av att det var fullsatt. 


Swingfly "Singing that melody" - inspelad inne på strippklubben Wandas:

1 kommentar:

  1. Bra artikel, är bildgalleri mycket informativ, ger fler detaljer om berättelsen. Tack

    SvaraRadera