måndag 15 augusti 2011

Bisonbiff, kantareller & Texas Ranger

Klicka på bilderna för större format!









Förra veckan tillbringade jag i Hökensås, närmare bestämt hos min vän Arne i hans sommarstuga vid Bredsjön.

Det blev skogspromenader, kantarellplockning, kortspel samt samtal & vin vid öppna spisen.

Sommarstugan ligger vid Bredsjön, 179 meter över havsytan. Den karga naturen här uppe har norrländska drag.








En dag besökte vi Hjo som ligger drygt två och en halv mil från stugan:




Några mil söderut, mot Habo och Jönköping ligger Mobolets Bisonfarm:






Här handlade vi torkat bisonkött och rostbiff på bison, som vi grillade samma kväll.
Maten serverades med egen plockade kantareller och rårörda lingon.






Bisonköttet smakar vilt med en aning lever. Leversmaken tar dock inte över, smaken är mycket välbalanserat. Smörstekta kantareller, rårörda lingon och ungnsbakad potatis - kan det bli bättre?

Öltips:
Texas Ranger från danska Mikkeler: en rökt porter med smak av chipotle chili. Chilismaken kommer först efter att man tagit den första klunken, men dröjer sig kvar länge.

Det var länge sedan jag drack en så härlig porter.





Bilder från stugan: 











Babsan: 








Don Christo:








Läs även: Hökensås - där är gudagott att vara




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar