tisdag 12 juli 2011

Patriotiska Studentförbundet värnar om våra barns goda nattsömnIgår meddelade Göteborgs-Posten att regnbågsflaggans hissande i samband med HBTQ-festivalen i juni har väckt ont blod hos Patriotiska Studentförbundet, som sköter den kommunala flaggningen. Ett misslyckat experiment, kallar föreningen nyordningen.
Nu kan Idrotts- och föreningsförvaltningen komma att se över patrioternas bidrag. 
- Det skulle över huvud taget inte hissats regnbågsflaggor någon annanstans än på Avenyn, nu hissades flaggorna på alla kommunala inrättningar, säger Patriotiska studentförbundets kansler Torsten Persson och hänvisar till gammal praxis om att bara nationsflaggor ska hissas utanför evenemangsstråket. 
Och han ogillar trenden:  -Tidigare i år tillät man samerna att flagga på Gustav Adolfs torg och sedan fick zigenarna flagga. Vad blir nästa steg, att handikappsrörelsen hissar sin? De har väl ingen flagga, men de kan ju kanske skapa en med en rullstol och två korslagda kryckor undertill, säger Torsten Persson.

Patriotiska Studentförbundet anlitas av kommunen sedan 1977 för flaggning av svenska flaggan på skolor och offentliga byggnader runt om i Göteborg när annan kommunalanställd personal är ledig. 
Förbundet ombesörjer även kommunens högtidlighållande av Gustav II Adolfs död, i november varje år. Man beskriver sig som partipolitiskt obundet med uppgift att bland annat främja intresset för och värna om svensk kultur, tradition och historia. 
Flaggningsverksamheten finansieras under år 2011 med 28 000 kronor i drifts- och verksamhetsbidrag från Idrotts- och föreningsförvaltningen. 
Torsten Persson igen:
- Jag satte ihop en skrivelse till stadsdirektören redan i slutet av maj att detta var en väldigt dålig idé och att det fanns alla anledning att befara att homosexflaggorna skulle tillgripas och att i samband därmed även flagglinor skulle skäras av. Jag fick helt rätt i det, säger Torsten Persson och menar att de saboterade flagglinorna skapade svårigheter att hissa blågult under nationaldagen.
- Jag har inget emot homosexfestivalen, det här handlar om ett ogenomtänkt beslut om flaggning på alla kommunala inrättningar. Det är också pedagogiskt misslyckat. 
Hur ska man förklara som förskollärare för små barn vad det är för flagga och vad den symboliserar och vad det är för människor. 
Barnen kan ju få mardrömmar om förskoleläraren berättar om vad homosexualitet handlar om, säger Torsten Persson.

Det är alltså här Torsten Perssons sko klämmer: Han är mån om våra barns goda nattsömn! 
I så fall rekommenderar jag honom att titta på den här korta videon. 
En  ung grabb konfronteras för för första gången i sitt liv med ett bögpar. Det här är hans kommentar: 
         ‎"I usually see husbands and wives, but this is the very first time I saw husbands and husbands! 
         So that means you love each other. Yeah, they're much alike. Hey, I'm going to play ping pong now."
Torsten Persson och de andra i Patriotiska Studentförbundet kan alltså fortsätta att sova lugnt om natten. 
Någonting säger mig, att de i fortsättningen inte behöver bry sig om varken halning eller hissning av kommunala flaggor i Göteborg längre. 

Läs även vad Homo-Wan Kenobi skriver på sin blogg:
Regnbågsflaggor kan ge barn mardrömmar 1 kommentar:

  1. Kommentar från anonym medlem av patriotiska studentförbundet: Torsten Persson talar inte å hela föreningens vägnar, och det är absolut fel ifall det uppfattats så. Perssons uttalande har skett helt utan godkännande eller medhåll från föreningens medlemmar.

    Denna medlem skulle för övrigt ha fått lika hemska mardrömmar om min förskollärare skulle berättat detaljerat om en heterosexuell kärleksakt som en homosexuell!

    SvaraRadera