torsdag 24 mars 2011

Förvandlingen

Monika Strub

Detta måste vara den absoluta förvandlingen: 
Monika Strub var mellan 2000 och 2002 medlem i tyska nynazistiska partiet Nationaldemokraterna (NPD). Numera kandiderar hon för vänsterpartiet Die Linke i söndagens delstatsval i Baden-Württemberg. 
I en intervju med Süddeutsche Zeitung säger hon: "Jag har brutit med NPD fullständigt, jag är en uppriktig socialist." 
Die Linkes talesman Christoph Kröpel: "Hon har distanserat sig från NPD och nynazismen på ett så övertygande sätt att det inte kan finnas något tvivel på hennes politiska hållning." Han betraktar hennes tidigare NPD-medlemskap som en "ungdomssynd". 
Hon har dock inte bara genomgått en sinnesvandel inom det politiska medvetandet, utan även genom en könsoperation transformerats från man till kvinna. Tidigare hette hon Horst, hade skägg och klädde sig gärna i bomberjacka.

Horst Strub - Monika Strub
Monika Strub arbetar som Sjuksköterska. I valrörelsen lovar hon att bekämpa ungdomsarbetslösheten och sociala nedskärningar. 
I Tyskland är det nästan ständigt val någonstans. Här skiljer man stort mellan riksdags- och delstatsval. De 16 delstaterna har alla sina val vid olika tidpunkter och med olika mellanrum. En del väljer vart 4:e, andra vart 5:e år. 
Delstaterna är inom inrikespolitiken suveräna på många områden, som skolpolitiken t.ex. Det finns i Tyskland hela 16 olika skolsystem! 
Kommande val på söndag räknas som ett av de viktigaste för förbundskansler Angela Merkel och hennes regeringsparti CDU, kristdemokraterna. Förlorar hon majoriteten i Baden-Württemberg, ryker även majoriteten i Riksdagens "andra kammare", förbundsrådet. 
Förbundsrådet representerar nämligen de 16 delstaternas regeringar, och alla viktiga beslut som riksdagen fattat måste godkännas där. Förlorar CDU majoriteten i rådet, betyder det att partiet måste förhandla och kompromissa om alla lagförslag och ändringar det vill ha genomfört.

"Fräcka kvinnor röstar vänster"

Monika Strub i intervju med France 3En annan transsexuell kvinna som hoppas på framgång den närmaste tiden är Dana International. 
För andra gången i sitt liv ställer hon upp för Israel i Eurovision Song Contest finalen i Düsseldorf i maj. 
Kommer hon att upprepa segern från finalen i Birmingham 1998?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar