fredag 18 mars 2011

Vattenfalls girighet firar nya triumferGirigheten firar nya triumfer: Vattenfalls VD Lars Westerberg har mörkat ett engångsvederlag på 12 miljoner till förre VD:n i Vattenfall, Lars Josefsson.
Samme Josefsson som var Angela Merkels personlige rådgivare i energifrågor, och som fick sparken efter att ha mörkat allvarliga olyckor.

Merkel fick först genom TV-nyheterna reda på bränderna i Vattenfalls kärnkraftverk i Hamburg. Jag har aldrig sett henne så rasande som på den presskonferens som följde.

Efter det har över 250.000 tyskar bytt elleverantör - dessa klistermärken syns på elskåp lite här och var runt omkring Hamburg. Texten betyder ungefär "Avregistrera Vattenfall!"

Bra att regeringen reagerar genom att ge Westerberg sparken.http://www.dn.se/ekonomi/norman-andrar-i-vattenfall
Till följd av atomkrisen i Japan beslutade den tyska  regeringen nyligen att landet tillfälligt kommer att stänga sju kärnkraftreaktorer. Alla verk som togs i bruk före 1980 kommer att stängas. 
"Alla säkerhetsfrågor om tyska kärnkraftverk kommer att vara besvarade till 15 juni", sade Angela Merkel enligt Reuters. 
Merkel vill tillsammans med Frankrike lägga fram förslag i G 20-sammanhang för att främja förbättrad kärnkraftssäkerhet.
 I Tyskland är fortfarande, i motsats till Sverige, en majoritet av invånarna motståndare till kärnkraft. Snart stundar viktiga delstatsval, och det faktum har sannolikt också bidragit till beslutet om stängning och säkerhetsöversyn. 
Så här skojar NDR:s satiriska veckomagasin Extra-3 om svenskarnas kärlek för kärnkraften. Här besöker de   kärnkraftverket och mellanlagret för kärnavfall i Oskarshamn, dit svenska familjer åker på söndagsutflykt tillsammans med barnen. -för dej som kan lite tyska- 
NDR är förkortningen för Norddeutscher Rundfunk och har sitt huvudsäte i Hamburg.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar